ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ

Σε απόσταση 180 χλμ. περίπου από την Αθήνα σας περιμένει ένας μικρός παράδεισος για τις καλοκαιρινές και χειμερινές εξορμήσεις σας .Από την Ε.Ο Αθηνών Πατρών αφού στρίψουμε προς την Άνω Άκρατα ξεκινά μια ανηφορική διαδρομή ανάμεσα σε αμπελοκαλλιέργειες με φόντο πίσω τον Κορινθιακό κόλπο . Το τοπίο σταδιακά θα αρχίσει να εναλλάσσεται με δάση από έλατα και βαθιές χαράδρες . Λίγο πριν από την Περιστέρα συναντάς την Λίμνη του Τσιβλού που βρίσκεται επάνω σε ένα μικρό οροπέδιο και είναι περιτριγυρισμένη από καταπράσινες πλαγιές και κρυμμένα μονοπάτια .

Συνεχίζοντας ανηφορικά σε απόσταση 8 χλμ. Θα φτάσετε στη Περιστέρα ένα μικρό χωριό σκαρφαλωμένο στη πλαγιά , με τα πέτρινα σπίτια κρυμμένα στα έλατα , τα πλατάνια τις καρυδιές και τις ιτιές . Η Περιστέρα αποτελεί την αφετηρία για ονειρεμένες πεζοπορίες προς την κοιλάδα της Στυγός με τις φυσικές πηγές , τους υπέροχους καταρράκτες και τα διάσπαρτα αρχαιολογικά ευρήματα . Σύμφωνα με τη μυθολογία εδώ στις πλαγιές των Αροανίων οι Θεοί κατέβαιναν για να πάρουν φοβερούς όρκους και να πραγματοποιήσουν θαυμαστά έργα .

Στο χωριό λειτουργούν όλο το χρόνο δυο ξενώνες που μπορούν να σας φιλοξενήσουν και στη ταβέρνα «o Χελμός» με τη πανοραμική θεά , κάτω από τη φυλλωσιά του πλατάνου σας περιμένουν παραδοσιακές γεύσεις με το άρωμα μιας ξεχασμένης Ελλάδας .

Δεν υπάρχουν σχόλια: